Woda Redox – co to jest
Wodę Redox nazywa się inaczej wodą wodorową. Jak sama nazwa wskazuje, napój ten bogaty jest w wodór. Standardowa woda mineralna, którą na co dzień kupujemy w sklepie, nie zawiera aż tylu dobroczynnych dla naszego organizmu składników. Czy warto regularnie pić wodę Redox?
Woda Redox – właściwości
Woda Redox wykazuje bardzo pozytywne działanie na cały nasz organizm. Odpowiednie stężenie wodoru sprawia, że wodę tę warto pić systematycznie i w dużych ilościach. Z pewnością już po niedługim czasie zauważymy pierwsze efekty jej spożywania, które mogą pozytywnie nas zaskoczyć. Woda Redox przede wszystkim jest antyoksydantem. Dzięki niej nasz organizm pozbywa się wolnych rodników, a to z kolei powoduje, że zmniejsza się ryzyko zachorowania na różne rodzaje nowotworów czy miażdżycę. Dodatkowo dzięki wodzie Redox nasz organizm nie starzeje się tak szybko. Proces ten jest spowolniony, a my dłużej możemy cieszyć się gładką skórą bez zmarszczek oraz brakiem siwych włosów na głowie. Woda Redox wzmacnia również odporność całego organizmu. Dzięki temu rzadziej chorujemy. Napój ten polecany jest szczególnie osobom, które na co dzień intensywnie uprawiają sport. Regularne picie wody Redox może bowiem poprawić wydajność organizmu, a co za tym idzie polepszyć wyniki sportowe.
Gdzie kupić wodę Redox?
Wodę Redox możemy zakupić w wielu sklepach – najczęściej spotkamy ją w tych miejscach, gdzie sprzedaje się produkty bio. Z pewnością nabędziemy ją również w wielu sklepach internetowych. Warto jednak pamiętać, że na rynku dostępne są także specjalne urządzenia – generatory wodoru, dzięki którym wodę Redox możemy wyprodukować we własnym domu, bez konieczności kupowania gotowego napoju. Taka inwestycja bardzo szybko nam się zwróci, a w kolejnych latach zacznie przynosić oszczędności. Warto wiedzieć, że wodę Redox możemy używać nie tylko do picia, ale także do przygotowywania potraw, koktajli i innych napojów, np. kawy czy herbaty. Co ciekawe, dodawanie wody bogatej w wodór do przygotowywanych przez nas dań pozwoli wydobyć ich wyraźniejszy smak.